Planera din resa på rätt sätt

Det finns så mycket att göra när man är i Turkiet så det är viktigt att man har en bra planering om man vill hinna se och göra så mycket som möjligt. Dock kan det ibland bli lite väl stressigt om man tänker sig att man verkligen ska göra ALLT! Därför kommer här ett inlägg om hur du kan tänka för att få ut så mycket av din resa som möjligt samtidigt som du slipper stressa.

Planera i god tid

Att planera en resa är verkligen a och o för att man ska få en trevlig upplevelse. Det finns knep man kan göra som att skriva ett preliminärt schema över alla dagarna där man uppskattar ungefär hur mycket tid man ska spendera på varje plats och så vidare. Det kan dock vara svårt att göra en exakt planering så räkna endast med rimliga uppskattningar.

Gör en lista över saker att göra

Gör en lista över alla saker som du och ditt sällskap känner att ni måste hinna med när ni är i Turkiet. Sedan får man se om det är rimligt att man faktiskt gör alla dessa sakerna eller om man kanske måste prioritera och sedan välja de sakerna som man tycker är viktigast. Det finns såklart fall då man måste kompromissa och då får du försöka vara snäll. Man vill ju att alla ska vara glada när man är på semester.

Kom ihåg att inget är hugget i sten om ni inte bokat in saker

Om ni inte har bokat in en massa saker så behöver man ju inte stressa i onödan. Känner man för att stanna lite längre på ett ställe så kan man ju göra det. Men det här förutsätter såklart att man inte har bokat ett flyg eller liknande, för det kommer ju såklart inte att vänta på en.