Saker att se och göra i Turkiet

Det finns många saker att se och göra i detta fantastiska land. När man väl befinner sig här är det viktigt att man har kollat upp om det finns några speciella event som man inte får missa. I det här inlägget kommer du kunna läsa om några som är väldigt populära att besöka, men som enbart har med luftballonger att göra. Det finns nämligen ett stort intresse i Turkiet för just det här.

Den största festivalen i Turkiet

När det kommer till festivaler som kretsar kring luftballonger så är den i Cappadocia absolut den mest populära och den som har flest deltagare. 1972 hölls den första festivalen i den här staden och det var då endast 13 luftballonger som flöt runt i luften, något som ansågs vara mycket då. Men idag är det väldigt många fler och det skapar ett helt fantastiskt mönster på himlen. Senast var det hela 600 ballonger som deltog och över 1000 piloter fanns med och styrde dessa. Och då ska man inte tala om alla turister som kom dit för att se på spektaklet. Om man kan göra det här när man är i Turkiet så ska man absolut göra det eftersom det är något som man aldrig kommer glömma. Även om man är höjdrädd bör man ge sig upp i luften och njuta av utsikten.

Billigt i relation till vad man får

För en timme uppe i luften så behöver man endast betala någonstans runt 1500 kr. Det är otroligt billigt om man jämför med andra äventyr eller upplevelser som man måste betala för. Det kostar mindre än att hoppa fallskärm och man får vara i luften längre tid. Så det är positivt på båda de punkterna. Om man vill och är bra på det så kan man ju också försöka med att pruta.