Säkerheten när man reser i Turkiet

Det finns många olika områden i Turkiet där säkerheten kan skilja stort. Och såhär brukar det ju vara i väldigt många olika länder, att det finns säkra och osäkra områden. Och det är helt omöjligt att beskriva alla olika områden i Turkiet. Det är ju ändå ett stort land. Så här kommer ett inlägg där du kommer finna information om hur man ska tänka om man vill vara på säkra sidan.

Om du befinner dig på ett turistiskt ställe

Det finns många städer som i princip livnär sig på turism i Turkiet och det kan vara både bra och dåligt när det kommer till säkerhet. Eftersom folk vet att det finns mycket turister på den platsen kanske de söker sig dit för att råna rika turister, men det är inte vanligt i det här landet.

Om du befinner dig i en storstad

Om du befinner dig i en storstad så kom ihåg att du ska ha en väska som går att stänga. Prata inte i mobilen mitt på gatan utan ställ dig gärna mot en vägg så att ingen kan smyga upp bakom dig. Sedan handlar det mest om att man ska försöka vara smart och inte göra dumma saker för då får man skylla sig själv.

Om du befinner dig på landet

Om det är så att du befinner dig på landet så kan du alltid prata med lokalbor för att få veta hur situationen i den byn är. Finns det saker som man ska tänka på eller kan man bete sig som vanligt? I de flesta fallen är det ingen fara men man ska vara försiktig när man är ute och reser. Det är viktigt att man kan prata engelska, men trots det kan det vara svårt att kommunicera med människor i världen. Så var på säkra sidan och ta hand om varandra.