Turkiets huvudstad Istanbul

När man besöker Turkiet så är Istanbul ett riktigt bra resmål. Det här är en stad som har lite av varje. Det finns kultur, mat, musik, glada människor, shopping och mycket mer. I det här inlägget kommer du kunna läsa lite mer om vad just Istanbul har att erbjuda.

Kultur som är livlig

Det finns mycket att se och göra i Istanbul om man är intresserad av kultur. Det finns utställningar, museum, konserter och mycket mer! Man kan välja om man vill gå på de som kostar eller om man hellre vill gå på de som är gratis. Mer om det kommer i ett separat inlägg.

Mat och dryck för alla smaker

I Istanbul kan man hitta alla möjliga restauranger och matmarknader. Det finns både nationella och internationella restauranger, så även om man kanske inte vill äta turkiskt varje dag så finns det bra alternativ till annan mat. Bland annat kan man äta både fransk, italiensk och asiatisk mat. Och om du har tur kanske du även kan hitta svensk mat om du är på ett IKEA-varuhus.

Avkoppling i storstadens vimmel

Något som Turkiet är känt för så är det deras speciella spa som kallas för Hammam. Det finns många av dessa och man kan välja om man vill gå till en vanlig eller om man vill betala lite mer och gå till en lyxigare variant. Man kan få massage, bada, basta och mycket annat vilket kan vara avkopplande för både kropp och knopp.

För de yngre

Det finns många klubbar och barer för de som gillar att gå ut och dansa. Beroende på vad för typ av fest man är intresserad av finns det olika områden. Det är säkert att gå ut på kvällen, men eftersom det är en storstad ska man ändå alltid vara på sin vakt för säkerhets skull.